Want hij gelooft in mij

Waarom Adam Maher AZ verliet

Jij begreep toch ook niet waarom Maher bij AZ wegging? Hij was een van de smaakmakers tijdens het seizoen 2018-2019! Gaat hij er dan echt op vooruit nu hij bij FC Utrecht speelt? Ja, ik denk het wel. En ik denk ook te weten waarom en op welk vlak.

Aan het publiek kan het niet liggen. Al wekenlang werd zijn naam in het AFAS-stadion gescandeerd en ik deed daar met mijn zoon hard aan mee. Terecht, want hij was lekker bezig. Ook in interviews gaf hij aan zich thuis te voelen in Alkmaar. Die contractverlenging leek een kwestie van een formaliteit. Maar zijn non-verbale taal sprak boekdelen: hij keek weg bij de vraag over zijn toekomst bij AZ en viel in herhalende, ontwijkende antwoorden. Eigenlijk konden we toen allemaal al weten dat er iets aan de hand was.

Maar wat dan? Het vertrek kwam bij het Bestuur en de nieuwe trainer Arne Slot ook als een verrassing. En een akkevietje in de selectie sluit ik uit: de ideale schoonzonen maken geen ruzie met elkaar. Ook nu nog zie je dat ze leuk met hem verder keuvelen op Instagram, alsof hij nog één van hen is.

De reden om naar FC Utrecht te gaan is eigenlijk heel simpel. Adam Maher heeft hoge pieken (transfer naar PSV) en diepe dalen gekend. Toen hij met FC Twente degradeerde wilde niemand hem hebben. Van den Brom gaf hem het vertrouwen door hem bij AZ te laten meetrainen. En daarna volgde duidelijkheid over wat hij van hem verlangde op de beste grasmat van het land. Precies wat Maher nodig had na jarenlange miskenning van zijn talent.

Van den Brom was ook niet gek. Hij wist als geen ander dat Maher’s contract afliep en zou hem dus best wel eens gepolst kunnen hebben nog voordat bekend werd dat de ex-trainer van AZ naar de Domstad zou vertrekken. Hij zag toekomst voor hen allebei. Een win-win situatie. En ik kan beiden begrijpen.

Het is jammer dat we Maher in Alkmaar moeten missen. Maar hij gaat er op vooruit: vertrouwen en duidelijkheid zijn nu zijn zekerheden. Ik wens hem heel veel succes bij FC Utrecht en bij een eventuele vervolgstap in de Nederlandse competitie. De stap naar het buitenland zal hij denk ik niet snel maken. Daar is hij als enig kind te close voor met zijn ouders.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: